top of page
Muammer Şentunalı
Erhan Parlat

Gaziantep'in İslahiye İlçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Ankara' da okudu. Müzik yaşamına TRT Ankara Radyosu TSM Gençlik Korosu' nda başladı. Burada müzik eğitimini biçimlendiren hocaları; Ahmet HATİPOĞLU(solfej ve nazariyat), Yüksel KİP, Tarık KİP(repertuvar), Dr. M. Nazmi ÖZALP(musiki edebiyatı ve tarihi, klasik kemençe). Yine aynı dönemde Ahmet Hatipoğlu yönetimindeki TRT Ankara Radyosu Türk Tasavvuf Müziği Korosu' nun kayıtlarında ses sanatçısı olarak görev aldı. Üniversite yıllarına kadar bu kurumdaki eğitimi devam etti. 1988 yılında İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü' nü birincilikle kazandı. Buradaki hocaları; Tulun KORMAN( repertuvar), Yavuz ÖZÜSTÜN (solfej ve nazariyat), Güher GÜNEY (şan), Prof. Dr. Selahattin İÇLİ (ses sağlığı), Naime BATANAY(tanbur), Ahmet Kadri RİZELİ(klasik kemençe), Hurşit UNGAY(kudüm). Yine aynı yıl, Bekir Sıdkı SEZGİN' den Tasavvuf Musikisi dersleri aldı ve kendisinin albüm kayıtlarında korist olarak görev yaptı.

1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Musikisi Korosu' nun açmış olduğu sınavları kazandı ve ses sanatçısı olarak göreve başladı.

Müzik eğitimini 1996 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü' nden mezun olarak tamamladı. Eğitimi sırasında özellikle Türk halk müziği konusunda Dr. Atınç EMNALAR ve Toygun DİKMEN' den yararlandı.

Öğretim görevlisi Güldeniz EKMEN AGİŞ' in bestelediği ve Yunus Emre' nin şiirlerinden oluşan ''Allah Sana Sundum Elim'' adlı CD çalışmasında solist olarak görev aldı. Konservatuvar öğretim görevlisi Şef Nuri MAHMUT yönetimindeki ''Çin Seddi' nden Anadolu'ya'' adlı orkestrada klasik kemençe sanatçısı olarak yurtiçi ve yurtdışı konserlerine katıldı. Konservartuvardan mezun olduğu yıl E.Ü Hemşirelik Yüksek Okulu TSM Korosu'nu çalıştırdı. Gönüllü üyesi olduğu Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şubesi' nin Adalet Bakanlığı Şirinyer Çocuk Eğitim Evi Halk Müziği Korosu' nun oluşumunda Şef Hayati ÇİFTÇİ ile birlikte görev aldı. 15.10.2002 tarihinde İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şef Yardımcılığı görevine getirildi.1 Ağustos 2007-11 Eylül 2008 tarihleri arasında koro müdürlüğü görevinde bulundu. 2011 yılında da  Koro Şefi olarak atanmıştır.

İzmir’de 1959 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı ilde tamamladı. 1972-1976 yılları arasında Ahmet ÖZÇAĞLAYAN ve Rüştü ŞARDAĞ idaresindeki İzmir Mûsıkî Cemiyeti’ne devam etti.

1980 yılında TRT İzmir Radyosu’nun açtığı ön dinleme sınavını kazandı ve bir müddet Kutlu PAYASLI’ dan ders aldı. Vatani görevini yaptıktan sonra çalışmalarına Kadri ŞENÇALAR’ dan ders alarak devam etti.

1985 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığının İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sınavlarını kazandı ve ses sanatçısı olarak göreve başladı.

Muammer ŞENTUNALI evli olup Gizem isimli bir kız, Haşim isimli bir erkek çocuk babasıdır.

Rize’ nin Fındıklı ilçesinde 1960 yılında doğdu. İlkokulu Lüleburgaz ve Samsun, ortaokulu Samsun, Keşan ve Ankara, lise öğrenimini ise Ankara ve Samsun’da, yüksek öğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Meslek Yüksek Okulu Harita- Kadastro Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

      Mûsıkî eğitimine Samsun’da Cavit ERSOY ile, önceleri mûsıkî cemiyeti olan adı daha sonra Samsun Belediye Konservatuarı olarak değişen kurumda başladı. 1982 yılında Ankara Radyosu’nda istisna akitli ses sanatçısı olarak programlara katıldı. Ankara da bulunduğu sıralarda Sadi HOŞSES’ den meşk etti.

     1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sınavlarını kazandı.

     Nota yazım alanında uzman olup bugüne kadar 10.000 'in üzerindeki Klasik Türk Müziği notalarını dijital ortamda yazmıştır. Aynı zamanda basılmış 4 kitabı mevcuttur ve halen  300 bestecinin hayatı ve notalarıyla kitabı basılmaya hazırdır.

     Evli olan Ümit YAZICI, Oğuzhan, Ekmel ve Ayşe adlarında üç evlat babasıdır.

Çankırı’da 22 Temmuz 1956 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Çankırı’da, yüksek öğrenimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Lisans-Kimyagerlik Bölümü’nde ve Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünde tamamladı.

   Atatürk Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu’na 1974 yılında girerek İsmail TAŞ’ın öğrencisi oldu. Aynı dönemde Erzurum Halk Eğitim Merkezi ve TRT Erzurum Radyosu’nun şef Kıyasettin TEMELLİ yönetimindeki Türk müziği korolarında solist ve korist olarak görev aldı. Üniversitede öğrenim gördüğü süre içerisinde Türk müziği alanında nazarî çalışmalarla birlikte repertuarını geliştirdi.

Kültür Bakanlığı gözetiminde 1977 düzenlenen Çankırı Yöresel Türk Halk Müziği Amatör Ses Yarışması’nda birinci oldu.

1980-85 yılları arasında Çankırı Lisesi’nde Kimya öğretmenliği, idarecilik ve vekâleten Çankırı Gençlik Merkezi Müdürlüğü yaptı. Bu dönemde öğretmen ve öğrenci Türk müziği koro çalışmaları düzenledi, Çankırı Yöresel Halk Müziği Korosu ve Folklor (Yâren) ekipleri kurarak müzik alanındaki faaliyetlerine devam etti.

   1985 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın açmış olduğu, kendisinden büyük teşvik ve destek gördüğü Devlet Sanatçısı Dr. Teoman ÖNALDI’nın şefliğini yaptığı İzmir Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu sınavlarını kazandı ve korist olarak göreve başladı.

Ümit Yazıcı
Hakkı Demirok

Ses ve Saz Sanatçılarımız

Türk müzisyen, vokalist ve ziraat mühendisi. 1964 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Kars, Çorlu ve İzmir'de tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi'ne girdi. Burada Nevzat GÜYER yönetimindeki Ziraat Fakültesi T.S.M. korosuna katıldı. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden mezun oldu. Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Korosuna girdi. Fakülteden tanıştığı arkadaşlarıyla TUAL grubunu kurdu ve on yıl boyunca grubun vokalistliğini yaptı. 2007 yılında gruptan ayrılarak "Hala Aşksın Sen" isimli albümü çıkardı. Sezi Çeşitli evli olup 2 çocuk babasıdır.

1971 Ş.Urfa doğumlu sanatçı ilkokul, ortaokul ve liseyi burada okumuş, yerel sanatçılardan dersler almıştır. Mehmet Özbek, Kazancı Bedii, Abdullah Balak ve Aziz Çekirge ile sıra gecelerine katılmış, 1990 yılında da Ş.Urfa Devlet T.H.M Korosu’nun açtığı sınavı kazanarak stajyer sanatçı olarak atanmıştır. 1992 yılında asil sanatçı olmuş, 2008’e kadar da bu görevde kalmıştır. 2008’den sonra İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu’nda göreve başlayan sanatçı 2012 yılı içinde bir de albüm çalışması yapmıştır. İzmir’deki görevine halen devam etmektedir.

Sezi Çeşitli
Yusuf Bayrıbey
Ufuk Aşkın
Nabi Baziki

20 Ocak 1965 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini tamamladıktan sonra 1976 yılında İstanbul Türk Mûsıkîsi Devlet Konservatuarı’na sınavla girdi. Burada Bekir Sıdkı SEZGİN, Alâeddin YAVAŞÇA, İnci ÇAYIRLI, Hurşit UNGAY ve Yavuz ÖZÜSTÜN ile Türk mûsıkîsi, solfej ve nazariyat meşk etti. Faris AKARSU, Ümit ERTE ve Nâmi ŞENEL ile batı mûsıkîsi, Erdoğan SAYDAM, Orhan BORAR ile batı mûsıkîsi keman ve Cevdet ÇAĞLA ile de Türk mûsıkîsi Keman çalıştı.

      1986 yılında İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun açmış olduğu sınavı kazandı ve keman sanatçısı olarak göreve başladı. Almanya, Hollanda, Mısır gibi ülkelerde ve yurt içinde çeşitli illerdeki konserlerde yer aldı.

     1994-1997 yılları arasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Mûsıkîsi Konservatuarı’nda keman hocası olarak görev yaptı. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Celalettin Kahraman
Halil Baziki

Ankara’da 1964 yılında doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini aynı ilde tamamladı. Ortaokul yıllarında kanun dersleri alarak mûsıkî hayatına başladı ve lise öğreniminden sonra İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi.

  Eğitimi sırasında Erol DERAN, Yavuz ÖZÜSTÜN, Erol SAYAN, Selahattin İÇLİ, Tulûn KORMAN, Yalçın TURA’ dan faydalandı. 1985 yılında öğrenimini tamamladı. Aynı yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klâsik Türk Müziği Korosu’nun sınavlarını kazanarak göreve başladı.

   Konservatuar yıllarında tanıştığı ve aynı koroda ses sanatçısı olarak görev yapan Sibel AŞKIN’ ile evli olan Ufuk AŞKIN, Kunter isimli bir erkek evlat sahibidir.

Urfa’da 30 Ağustos 1960 tarihinde doğdu. 1969 yılında ailece Göztepe/İstanbul’ a yerleşti. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

   Mûsıkîye küçük yaşta dilsiz kaval ve bağlama çalarak başlayan Nabi BAZİKİ, ağabeyi Neyzen Halil BAZİKİ ve ûdî Metin ÖZDEN’ in teşvikiyle 1974 yılında, 6 yıl eğitim süreli, şimdiki adı İstanbul Üniversitesi Türk Mûsıkîsi Konservatuarı olan İstanbul Belediye Konservatuarı (Dar’ül Elhan) Türk Mûsıkîsi Nazariyat Bölümü’ne girdi. Burada Süheyla ALTMIŞDÖRT, İsmail Hakkı ÖZKAN, Dürdane ALTAN, Muazzam SEPETÇİOĞLU, M. Fatih SALGAR’ dan Türk mûsıkîsi; batı mûsıkîsi, halk mûsıkîsi ve edebiyat dersleri alırken çok kısa süreli olarak da Coşkun SABAH’ tan ud dersleri aldı ve 1980 yılında okuldan mezun oldu. 1986 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun sınavlarını kazandı ve ud sanatçısı olarak göreve başladı. 1988-1989 öğrenim yıllarında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda ud dersleri verdi.

   Bir dönem TRT İzmir Radyosu’nda istisna akitli ud sanatçısı olarak görev yapan Nabi BAZİKİ, evli olup, Sarpkan ve Dilay adlı iki çocuk babasıdır.

1966 yılında İzmir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini ayni ilde tamamladı. Yüksek öğrenimini Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’ ndan 1988-89 öğretim yılında Temel Bilimler Bölümü’nden mezun olarak tamamladı.

   Öğrenimi sırasında Akın ÖZKAN’ dan tanbur, Güldeniz EKMEN, Turhan TOPER ve Emin AKAN ‘dan nazariyat ve usul, Ali Rıza AVNİ’ den Türk müziği tarihi, Tevfik TUTU’ dan Türk müziği armonisi dersleri aldı. Dr. Ayhan SÖKMEN ile repertuar çalıştı. Yüksek öğrenimi sırasında Üniversite Korosu’na şefliğini Dr. Ayhan SÖKMEN’ in yaptığı İzmir Cumhuriyet Korosu’na ve kısa bir dönem de Karşıyaka Belediye Korosu’na tanbur sanatçısı olarak devam etti.

   1989 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sınavlarını kazandı. 1989-2000 yılları arasında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’nda tanbur dersleri verdi. Yurtdışı (Almanya, İsveç, Danimarka, Tunus) ve yurt içinde birçok müzik festivallerine katıldı.

   Evli ve iki evlat sahibidir.

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. It’s easy. Just click “Edit Text” or double click me to add your own content and make changes to the font. Feel free to drag and drop me anywhere you like on your page. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

Metin Gülen
Kerem Duru

Akhisar’da 1963 yılında doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İzmir’de tamamladı. 1990 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’ndan mezun oldu. Aynı yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nun sınavlarını kazandı.

        Turhan AKKARA evli ve bir kız evlat babasıdır.

 

Sındırgı’da 18 Haziran 1966 tarihinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1984’de Mimar Sinan Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuarı vurmalı sazlar bölümünü kazandı. Bir yıl devam ettikten sonra 1986 yılında Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’na girdi. 1991 yılında mezun oldu.

    1992-1994 yılları arasında Bursa Devlet Korosu’nda misafir ritm sanatçısı olarak görev yaptı. Daha sonra 1995 yılında İzmir Devlet Korosu’na misafir sanatçı olarak kabul edildi. 1999 yılı sonunda aynı koroda kadrolu sanatçı olarak göreve atandı.

     Evli ve 1 kız evlat sahibidir.

 

Turhan Akkara
Hilmi Eroğul

Urfa’da 1951 yılında doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini aynı ilde tamamladı. 1968 yılında üniversite tahsili için İstanbul’a geldi. Aynı yıl İstanbul Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne girdi. 1976 yılında mezun oldu. İlk enstrümanı ilkokul yıllarında dilsiz kaval oldu. O yıllarda Urfa’da askeri hakimlik görevi yapan Neyzen Atilla ÜLKÜ’ nün teşviki ile lise yıllarında tanıştığı ney sazını üflemeye başladı ve ilk derslerini bu hocadan aldı. Bu arada üslup ve tavır öğrenmek için neyzen Niyazi SAYIN ve Aka GÜNDÜZ’ ü dinledi. Üniversite yıllarında birçok mûsıkî derneklerine devam etti. Bu vesile ile Feriha TUNCELİ ve Rıdvan AYTAN’ dan feyz alırken, Melahat PARS’ dan da fasıl musikisi ile ilgili dersler aldı. Kendi gayreti ile Türk müziği nazariyatı, usulleri ve dînî mûsıkî konusunda araştırmalar yaptı. Aynı zamanda şimdiki adı İstanbul Üniversitesi Türk Müziği Konservatuarı olan İstanbul Belediye Konservatuarı’nda 3 yıl öğrenim gördü. Burada Süheyla ALTMIŞDÖRT, İsmail Hakkı ÖZKAN, Muazzam SEPETÇİOĞLU’ ndan mûsıkî ve edebiyat dersleri aldı. İcra heyetinde neyzen olarak görev yaptı. Neyzen Erdoğan KÖROĞLU’ nun edebiyat ve tarih bilgilerinden faydalandı. Nezih UZEL’ in önderlik ettiği dînî mûsıkî çalışmalarına devam etti. Burada da Necdet YAŞAR, İhsan ÖZGEN ve Bekir Sıdkı SEZGİN gibi değerli hocalarla ney üfleyip üslup ve tavırlarından faydalandı. Üç yıl Galata Mevlevîhânesi’nde yapılan Mevlevî âyin ve sema törenlerinin mutrıp heyetinde neyzen olarak hizmet etti. Aynı heyetle İsveç de yapılan Mevlevî âyini ve dînî mûsıkî mukabelelerinde bulundu.

   1986 yılında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu’nda ney sanatçısı olarak göreve başladı. Aynı yıl Ege Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim görevlisi olarak ney ve form bilgisi dersleri verdi.

   Halil BAZİKİ evli ve iki çocuk babasıdır.

20.12.1979 tarihinde Diyarbakır'da doğdu.İlkokul ögrenimini Bornova Özel İzmir koleji'nde(1985-1990),orta ve lise ögrenimini İzmir İnönü Lisesi'nde (1990-1996) tamamladı. İzmir Devlet Klasik Türk Musıkisi Korosunda ney sanatçısı olan babası Halil Baziki sayesinde küçük yaşta Türk Musıkisi ile içiçe oldu. Ritm enstrumanları  ve klasikkemençe sazına yöneldi. 1996 yılında kazandığı İzmir Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü'nden 2002 yılında mezun oldu. Klasik kemençeyi, ilk hocası olan Şener Dinçer sayesinde dahada çok sevdi ve daha sonra Mehmet Yalgın ve Beril Çakmakoğlu öğretiminde klasik kemençe derslerine devam etti. Öğrenciliği sırasında Derya Türkan ve Selim Güler ile tanıştı ve bilgilerinden istifade etme fırsatı buldu.  2002-2006 yılları arasında mezun olduğu okulda saat ücretli öğretim görevlisi olarak klasik kemençe dersleri verdi. Dokuz Eylül Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Fakülte'si Dini Musiki Bölümü'nde yüksek lisans yapmaya hak kazandı ve halen öğrenimine devam etmektedir.

2007-2008 ve yıllarında Kültür Bakanlığı İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosunda misafir sanatçı olarak klasik kemençe ve ritm sazları icra eden Aziz Baziki şu anda da aynı görevi sürdürmektedir..

 

Aziz Baziki

© 2023 by The Berkshire Trio. Proudly created with Wix.com

bottom of page